Curcuma is zeer gewaardeerd vanwege de ontstekingsremmende en antioxidante effecten van de belangrijkste actieve ingrediënten, vooral die van curcumine. Er wordt ook gezegd dat het het risico op hersen- en hart- en vaatziekten aanzienlijk vermindert. Kurkumapoeder is perfect om niet alleen Aziatische gerechten en kruidenmengsels te verfijnen, maar ook om voedsel te kleuren, zoals curry's. Het wordt ook vaak gebruikt om smoothies, muesli en verschillende andere dranken op te fleuren.
Verpakking: 500g, 1kg en in bulk
Gember wordt het meest gebruikt om de effecten van griep en verkoudheid te verlichten, evenals om pijn en misselijkheid te verlichten. Het wordt zeer gewaardeerd om zijn veronderstelde ontstekingsremmende eigenschappen en zijn positieve invloed op het spijsverteringssysteem. Gemberpoeder is perfect voor het maken van thee, voor het verfijnen van gerechten en kruidenmengsels – met name Aziatische. Een theelepel poeder is voldoende voor een theepot (750 ml). Laat 5 minuten trekken en geniet.
Verpakking: 250g, 500g, 1kg en in bulk
Tikka Masala bestaat uit koriander, komijn, knoflook, paprika, gember, chili en munt. De specerij wordt meestal gebruikt voor kip tikka masala. Zoals de meeste curry's, wordt gedacht dat het antibacteriële eigenschappen heeft. Deze specerijen komen voor in gerechten uit landen met warme klimaten waar vlees bewaard moet worden. Daarom, door de combinatie van verschillende specerijen, wordt gedacht dat Tikka Masala een gunstig effect heeft op de gezondheid van degenen die het consumeren. De naam Tikka Masala werd voor het eerst genoemd en gevonden in het Mogolrijk in Zuid-Azië. Daarna verdween de naam eeuwenlang. Het werd vervolgens een zeer populaire specerij in Europa halverwege de 20e eeuw. Veel Indiase migranten kwamen in deze periode naar het Verenigd Koninkrijk, openden restaurants en begonnen kip Tikka Masala te serveren, wat betekent kip gekookt in vele specerijen. Enkele jaren later
Verpakking: 250g, 500g en in bulk